Lagerarbetarnas Blog

juni 21, 2009

Stöduttalande från Vänsterpartiet Storstockholms Fackliga utskott

Filed under: Stöduttalande till lagerarbetarna på Lagena — lagerarbetare @ 11:49 f m

På Systembolagets dotterbolag Lagena vill ledningen ersätta fastanställd personal med inhyrd personal från bemanningsföretag. Anställningsskyddet är sedan ett par år, då denna möjlighet för arbetsgivare uppstod, kraftigt försämrat. Domen Abu-Garcia i Arbetsdomstolen gav tyvärr arbetsgivarna grönt ljus till detta. Det finns således stora luckor i arbetsrätten som Vänsterpartiet jobbar för att få bort.

På Lagena råder ingen arbetsbrist, snarare har försäljningen på Systembolaget ökat. Varslet handlar helt enkelt om att man försöker använda krisen som ursäkt för att tjäna mer pengar på bekostnad av sin personals anställningstrygghet. Följdriktigt har också företaget försökt sälja tillbaka vissa av varslen mot försämrade anställningsvillkor. Att ett statligt ägt bolag utnyttjar brister i LAS för att på detta sätt spela ut arbetare mot varandra bidrar till den ökade lönedumpning och växande otrygghet vi ser idag.

Vi i Vänsterpartiet Stockholms Fackliga utskott tycker inte att det är konstigt att de anställda blir frustrerade. Människors uppfattning om vad som borde vara rätt och vad som är gällande rättsläge är inte i fas. Täpp till luckorna i arbetsrätten!

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: