Lagerarbetarnas Blog

juni 26, 2009

Stöduttalande från Citymailklubben Väst/SEKO

Filed under: Stöduttalande till lagerarbetarna på Lagena — lagerarbetare @ 2:55 e m

Medbestämmande och solidaritet!

Det är uppenbart att krisen utnyttjas som ett alibi för att förverkliga en alltmer cynisk personalpolitik. Omfattande försämringar står för dörren. Vi på Bring Citymail känner stark med er som arbetar på Lagena. I mångt och mycket delar vi er verklighet. Vi ser också hur tryggheten försvinner från arbetet när arbetsgivarna tänjer på lagar och avtal. Skambudet som ni erbjöds visar på arbetsgivarnas påfallande arrogans och ökade råhet. Likaså på en obefintlig förståelse för det mänskliga ödet. I deras värld skall flexibilitetens tyngd ligga ensamt på den enskildes axlar. Det kan vi aldrig acceptera.

Det är hög tid att vi som facklig rörelse börjar flytta fram våra positioner och vågar ta strid för verkligt medbestämmande och ökad trygghet. Dit når vi bara genom nygamla arbetssätt där fokus ligger på vad vi kan göra tillsammans. Beslutet ni tog att gå ut i olovlig strejk var både modigt och inspirerande. All heder till er. Den som bara gräver skyttegravar förlorar mark, den som vågar och tar strid vinner i längden. Visst kommer vi att ta smällar på vägen men vi tar de hellre när vi försöker än när vi bara står still.

* Återställ maktbalansen på arbetsmarknaden. Begränsa arbetsgivarnas godtycke och egenmakt, begränsa den oinskränkta rätten att leda och fördela.

* Öka det lokala medbestämmandet. Inför konflikträtt vid lokala avtalsförhandlingar, lönerevision och varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist.

* Förstärk anställningsskyddet. Ingen inhyrning när återanställningsrätt kvarstår, begränsa möjligheten till tillfälliga och otrygga anställningar.

Solidaritet med arbetarna på Lagena.

Göteborg 2009-06-26

Thomas Gorin, Ordförande Citymailklubben Väst/SEKO

1 kommentar »

  1. good site!

    Kommentar av va loans — augusti 15, 2010 @ 3:14 f m | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: